Competitie info

Algemene informatie

Bolete neemt deel aan de landelijke en regionale tenniscompetities van de KNLTB. Je kunt je samen met een team van minimaal vier spelers inschrijven voor één of meerdere competities. Competitie spelen is ontzettend leerzaam omdat je veel wedstrijden speelt tegen verschillende tegenstanders. Bovendien is spelen in een competitieteam heel gezellig, ook dat is belangrijk! Hieronder vind je meer informatie over de tenniscompetities.

Voorjaarscompetitie (april t/m 1e weekend juni):

De KNLTB organiseert ieder jaar een landelijke (zondag) en regionale voorjaarscompetitie. Inschrijven kan in verschillende klasses, speelvormen en voor verschillende speeldagen. 
 
Zomeravondcompetitie (start half mei t/m juni):
De gezellige en recreatieve zomeravondcompetitie wordt jaarlijks in de regio midden door de KNLTB georganiseerd. De competitie wordt gespeeld op de woensdagavonden. Je kunt niet promoveren of degraderen, een mooie tennisavond is in deze competitie het belangrijkst.
Voor deze competitie geldt ‘Compact Spelen’. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand (de ploeg die op 40-40 een punt maakt heeft de game gewonnen). In het geval van een derde set wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld in plaats van een volledige derde set.
 
Najaarscompetitie (september-oktober):
Ook de najaarscompetitie wordt landelijk en regionaal door de KNLTB georganiseerd. Inschrijven kan in verschillende klassen, speelvormen en voor verschillende speeldagen. 
 
8&9-competitie (tijdens voorjaars- en/of najaarscompetitie):
De 8&9-competitie is speciaal voor tennissers met speelsterkte 8 en 9. Een ideale competitievorm voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld. In deze nieuwe competitie maak je op een aangename en gezellige manier kennis met het spelen van competitie. Tijdens een competitiedag worden er twee dubbels gespeeld, waarin alle combinaties mogelijk zijn (DD, HD, GD). Zo kan het voorkomen dat twee dames spelen tegen een heer en een dame. De competitie wordt een aantal keren per week aangeboden. Voor deze competitie geldt ook dat “compact spelen” wordt toegepast.
 
Op het moment dat de inschrijvingen voor deze competities worden opengesteld krijgen onze leden een mail met de mogelijkheid in te schrijven.